דילמה: תווי קניה כלליים, או לפירות וירקות בלבד?

דילמה: תווי קניה כלליים, או לפירות וירקות בלבד?

מחקר: אנשים עניים צורכים בעיקר פחמימות

מחקרים מראים כי אנשים במצב סוציו אקונומי נמוך, ניזונים בדרך כלל בעיקר מפחמימות.

המחיר הבריאותי של תזונה לא מאוזנת הוא ידוע ויקר: בריאות הגוף והשן, כוח ואיכות חיים. לטווח ארוך – היכולת לעבוד, להתפרנס ולהישאר עצמאיים.

מצד שני, פחמימות הם המזון הזול, הזמין והמשביע ביותר. כיכר לחם יכולה להשביע אדם ליומיים במחיר של כמה שקלים בודדים. ירקות, מוצרי חלב וקיטניות הם מוצרים יקרים בהרבה.

כיצד נבחר לעזור לנתמכים שלנו?

כאשר ביכולתנו לעזור לנתמכים בסכום מסוים, עולה בידנו דילמה:

האם לאפשר לנתמך להגדיר בעצמו את סדרי העדיפויות שלו? או שמא כעמותה בעלת ראיה ארוכת טווח, עלינו להשתדל לשיפור ולאיזון התפריט שלו?

בפיילוט ראשוני, אחוז מסויים מתווי הקניה שאנחנו מחלקים מיועד כעת לפירות וירקות בלבד.

זוהי החלטה לא פשוטה:

הבריאות חשובה, אך העדפה של פירות וירקות עשויה לגרור תוספת עלויות, וכתוצאה מכך – מחסור ממשי במזון.

ומה העמדה שלכם?

נכון לעכשיו, אנחנו נותנים את הבחירה בין תווי פירות וירקות לתווים רגילים בידי הנתמכים שלנו.

עם הניסיון והחיבור לשטח, אנחנו מקווים למצוא את האיזון המדויק גם בתחום הזה.

רוצים להיות שם בשבילם. לדאוג להם. לאפשר להם לבחור את מה שהכי נכון עבורם – לךטווח קצר וארוך.

מה אתם אומרים?

תרמו והרחיבו את מעגל העשייה!